Kennis opdoen van volvo v70 velgen

Wheelpoint heeft de grootste voorraad velgen en banden, met zeer scherpe prijzen en een zeer compleet assortiment voor de meeste automerken. U kunt ons assortiment bekijken op onze websiteen daarnaast hebben wij ook een grote voorraad in onze showroom te Uden.U komt onze site gegarandeerd online tegen, daarnaast is het ook mogelijk om zes dagen per week onze showroom te bezoeken. Ook hebben wij 3 koopavonden in de week. Onze kracht is het enorme assortiment en het direct kunnen uitleveren van velgen met of zonder banden.


Het bieden van service is bij ons erg belangrijk. Daarom mag u van ons verwachten dat u snel antwoord krijgt op uw vraag zes dagen per week en diverse koopavonden. U kunt contact met ons opnemen via email, de site, telefonisch, whatsapp of in onze winkel. In het kort diverse opties. Ervaar het zelf dat een professionele aanpak ook een persoonlijke kan zijn. Wij staan voor u klaar.
Onderaan deze pagina heeft u info over verscheidene onderwerpen over auto's. Deze informatie is samengevoegd vanuit diverse bronnen om veelgestelde vragen te beantwoorden. Mocht u nog andere vragen over velgen hebben, neem dan contact met ons op.


De info die je hieronder vind is samengesteld en niet staat los van onze mening.Wil je tweede hands velgen voor je Volvo V70?


Wil je andere velgen maar heb je geen zin om gloednieuwe te aanschaffen? Dan kunnen 2de hands velgen een goed oplossing zijn. Deze zijn vaak een stuk goedkoper en geven jouw Volvo V70 toch een veranderde look. Oppervlakkige beschadigingen zoals stoeprandschades kun je eenvoudig zelf repareren, zijn de deuken en krassen niet bijzonder groot, lang en diep is er niets mis met de velgen. Heb wel aandacht voor de aansluitpunten. Van belang is dat deze in een goede staat zijn, en passend voor jouw Volvo V70 maar natuurlijk. De steekmaat moet gelijk zijn aan de auto. Kijk na welke maat bij jouw Volvo past, dit kan je doen met behulp van het bouwjaar. Is het bouwjaar na 2003 dan is het bijvoorbeeld 112*5, en het model van voor 2003 kan 100*5 hebben. Komt jouw Volvo V70 uit 2003 dan kunnen beide maten mogelijk zijnkan het zo zijn dat je of de ene of andere maat hebt. Als je de juiste steekmaat hebt kun je de velgen waarschijnlijk gebruiken voor jouw Volvo V70. Waarschijnlijk omdat in het geval van heel erg grote velgen (20" of hoger) je de auto zal wellicht moeten aanpassen om de velgen passend te maken. Waar je ook naar moet kijken, zeker in het geval van de aankoop van 2dehands velgen zijn de banden (als je deze bij de velg bestelt). Kijk goed naar de profieldiepte, meet dit altijd op. Is het profiel slecht dan zul je gloednieuwe banden moeten aanschaffen voordat je gaat rijden met je nieuwe gebruikte velgen. Om het veiliger te maken kan je ook gebruikte velgen kopen bij de speciaalzaak. Zo bespaar je geld ten opzichte van nieuwe velgen, maar heb je toch de vertrouwdheid van een specialist.


Wat kan je doen als je Volvo V70 velg vast zit?


Soms moet je de velgen van de auto verwijderen, bijvoorbeeld om van zomerbanden naar winterbanden te schakelen. Het kan zijn dat de bouten van de velgen erg vast zitten. Om deze toch los te krijgen, heb je een aantal opties. Je kunt een doek wikkelen om de sleutel en met een hamer een tik geven, dit helpt in veel gevallen. De schrik van de tik van de hamer zorgt er bijna altijd voor dat de bout los komt. Een andere optie is het verlengen van de sleutel met een metalen buis. De buis sluit je om de sleutel, daarna kun je veel meer kracht zetten en zal de bout in de meeste gevallen loslaten. Een andere optie is een elektrische sleutel. Helpen al deze dingen niet, dan is er waarschijnlijk iets mis met het schroefdraad. Soms helpt het om WD40 te spuiten, echter dit zal je wel moeten verwijderen voordat je de velg weer terug plaatst. Als het allemaal niet lukt kun je het beste naar de autogarage gaan. Bij het vastzetten is het verstandig gebruik te maken van een momentsleutel. Met deze sleutel zet je de bouten vast, maar niet 'te' vast. Je kan vaak na het vastzetten met een momentsleutel de bouten wel gewoon losdraaien met een gewone sleutel.

Alles weten over breedte van de velg Volvo V70


De velgbreedte is de afstand tussen de opstaande randen van de velg. Bij de maat tel je steeds 1 inch op om exacte afmeting te komen. Voor velgen van de Volvo V70 houd dit bijvoorbeeld in dat de maat uitkomt op een breedte van zes voor de 15 inch velg. Een breedte van 6 voor een zestien inch velg. Een breedte van 8.5 voor de negentien inch velg. Zoals je kunt zien neemt de breedte langzaam toe naarmate de velg een grotere maat krijgt. Dit zorgt voor de juiste balans tussen breedte en hoogte van de velg. In sommige landen is het legaal om een band te hebben die aan de zijkant van de auto uitsteekt, deze hebben een hoge velgbreedte vaak van 10 of meer. In NL is het echter illegaal om autobanden en dus velgen op de auto te hebben welke verder uitkomen dan het chassis. Een 20 inch velg heeft meestal een breedte van 9 en een 21 inch velg een breedte van 9.5. Nog grotere velgen dan 19 inch zijn soms niet voor een Volvo V70 en bij 19 inch of grotere velgen moet een auto soms al worden aangepast. Is je Volvo V70 aangepast voor grote velgen dan kan dit groeien tot ongeveer 9 en in uiterste gevallen tot 9.5. Nog hoger dan 9.5 komt vrijwel nooit voor. Sommige auto's welke meedoen aan shows kunnen een hogere breedte hebben, eventueel kan dit ook bij een Volvo V70. Dergelijke auto's mogen in Nederland echter niet op de weg, dit omdat de velg en band in zo'n situatie uitsteekt ten opzichte van het chassis.

Je bent onderzoek aan het doen voor nieuwe Volvo V70 zomerbanden?


In het zomerseizoen, wanneer er nooit sneeuw of hagel op de weg ligt zijn de keuze voor zomerbanden voor de Volvo V70 ideaal. Zomerbanden geven goede grip, en ook voor de portomonnee maken deze banden verschil. De auto rijdt zuiniger door het minder hoge profiel van de banden, hierdoor is de weerstand met de weg minder. Een tweede voordeel is dat de winterbanden minder vlot op gaan als je deze in de zomer onder de Volvo V70 vandaan haalt. In vergelijking met winterbanden zijn zomerbanden nergens wettelijk verplicht. Je kunt dus op je winterbanden blijven rijden. Het is echter wel aan te raden om op zomerbanden te rijden in de zomer en winterbanden in de winter, zo gaan beide sets banden langer mee. Er zijn verschillende goede merken voor zomerbanden: Dunlop met de SP Sport Bluresponse. Al deze zomerbanden passen goed bij de Volvo V70 en geven de geweldige grip en het grootste rijgenot. Zomerbanden kun je gemakkelijk om de velgen laten leggen bij een garagebedrijf, met enige uitdaging en bandenlepels bij de hand kun je dit ook zelf doen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen zomerbanden met velgen te kopen, zodat je enkel het wiel hoeft te vernieuwen. Dit is eenvoudig, scheelt een hoop tijd, maar kost wel een iets meer dan enkel de banden te verwisselen. Naast zomerbanden zou je ook nog kunnen kiezen voor 4seizoens banden. All season banden zijn speciale banden welke je in alle seizoenen kunt gebruikenen deze banden voldoen aan de verplichte winterbanden eis, welke sommige landen instellen bij het invallen van de winter.

Jouw Volvo V70 helemaal spik en span schoonmaken


Soms heeft je Volvo V70 een wasbeurt nodig, dit doe je in een wasstraat of wasbox. Wassen op straat is in Nederland toegestaan in principe, maar op gemeenteniveau kan dit niet toegestaan zijn. Op eigen terrein is wassen van de auto in principe toegestaan, tenzij je het water en schoonmaakmiddel kunt opvangen. De Volvo V70 wassen doe je optimaal als je dit doet in de volgende stappen: afspoelen van de velgen en banden, afspoelen van het dak, afspoelen van de voor-, achterkant en zijkanten van de auto, het schoonmaken van de velgen met een velgenreiniger, de auto schoonmaken met sop en met behulp van een zachte borstel of spons, de auto afspoelen met gedemineraliseerd water/osmose water, de auto drogen met doek, de auto insmeren met wax en dan met wax of een andere coating de velgen insmeren. Als je deze stappen aanhoudt dan is jouw Volvo V70 weer prachtig schoon en als nieuw. Wil je dat jouw Volvo ook van binnen helemaal optimaal schoon is dan is het handig met de binnenkant van de auto te starten voordat je de buitenkant doet. De binnenkant reinigen doe je door het volgen van de volgende stappen: verwijder grof vuil, stof het interieur af, maak de ramen schoon met een schoonmaakmiddel voor ruiten en zeem https://www.wheelpoint.nl/de-populaire-volvo-v70 deze vervolgens droog, maak het interieur schoon met een schoonmaakmiddel, smeer de bekleding in met een ledercrème en als laatste stap stofzuig de grond en klop de matten buiten de auto uit.


Een vast gevroren slot openen van een Volvo V70


Je Volvo V70 vinden met een bevroren slot in de ochtend kan erg tergend zijn. In de koude wintermaanden komen bevroren sloten regelmatig voor. Maar met de juiste kennis is een bevroren slot maar een tijdelijk probleem en hoef je er geen monteur erbij te halen om het op te lossen. Kijk altijd even of alle sloten van de auto bevroren zijn. Als een van de sloten niet bevroren is, zou je via die kant de auto in kunnen en de motor starten. Hierdoor zal de auto opwarmen en zullen de sloten vanzelf smelten. Is dit geen optie of wil je niet wachten, dan is een slotontdooier een mogelijkheid. Een slotontdooier komt in twee vormen, een spuitbus of een verwarmingselement. Met de spuitbus WD-40 spuit je direct in het slot. De vloeistof of gassen die worden vrijgelaten ontdooien het slotenbinnen een paar minuten kan je weer in de auto! Je kunt ook je sleutel lichtjes verwarmen met een lucifer of aansteker. De sleutel hoeft niet gloeiend heet te zijn, door de warmte van de sleutel smelt het ijs in het slot. WD-40 op je sleutel spuiten kan ook, maar dit werkt minder goed. De laatste tip is een plastic zakje met heet water tegen het slot te houden. Je laat het water er niet in lopen. Door de warmte van de zak, ontdooit het ijs in het slot en kan je de auto weer open maken.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *